Crítica al consumisme i oferta d'alternatives per un món més sostenible segons Albert Recio
El consum massiu té un efecte sobre les generacions futures
Albert Recio, doctorat en Economia |
Albert Recio, professor d'Economia de la Universitat Autònoma de Barcelona i doctorat en la matèria, va assistir a la conferència celebrada al recinte del C.M.U Ramon Llull.Aquesta tractava sobre el consumisme actual, les seves conseqüències i les possibles alternatives que podem dur a terme per solucionar-ho. Es realitzava el passat dilluns dia 7 de Novembre, a les 22h a la sala del projector.
Va començar l'exposició insistint en el gran problema que suposa el desenfrenat consum que tenim actualment. Es nota en l'impacte de l'activitat humana sobre la naturalesa (petjada ecològica) i el contrast que s'ha originat entre els diferents països. Per a que uns països puguin gaudir d'un bon nivell de vida altres han de patir les conseqüències dels nostres excessos. La dictadura de l'oferta, segons el professor universitari, ens du pel camí de la publicitat, les modes i el consum dirigit.
A més a més, existeixen certs factors que avui en dia ens condueixen a un determinat estil de vida. Aquests són els següents: la nostra renda, les jerarquies del sistema laboral que ens empenyen a la competència constant i la falta de temps. Però també va remarcar la importància de les persones en aquesta situació. "El consumidor és el rei i si canviam en les nostres pautes influirem en la resta", va afirmar Albert Recio.
L'axioma que propugna l'economista és la necessitat d'acció col·lectiva. Són necessaris els canvis en els models energètics, de transport, alimentaris, de treball i en les pautes distributives; hem de mirar de cara al futur i pensar el que deixam als nostres fills. Però sobretot, el que cal, és motivació. I per damunt de tot, mantenir el respecte per aquell que no estigui d'acord en canviar aquesta cara del món, doncs segons Recio "som molt insensibles amb el que fan els altres. No tots tenim consciència col·lectiva".
No hay comentarios:
Publicar un comentario