lunes, 9 de enero de 2012

Comença un nou any

Retallades, IRPF i exàmens

Època de sacrificis personals

L'inici de l'any ha comportat moltes situacions noves a l'interior de la residència Ramon Llull i a tot el món. És època d'exàmens. Després d'un Nadal, si més no, d'estudi, els residents es preparen i escalfen els seients de la biblioteca. De mentre, el nou govern es dedica a retallades socials més dràstiques. Aquesta vegada, li toca augmentar imposts, i un dels primers és l'IRPF (Impost sobre la Renta de les Persones Físiques). És un impost directe i progressiu que es grava sobre la renta anual dels residents espanyols. El seguirà l'IBI, l'impost que recau sobre els habitatges.

I en tot aquest panorama seguim amb les retallades a sanitat i educació; o com en el cas de la senyora Cospedal, la quan en un principi havia d'eliminar les ajudes a les dones maltractades. Finalment ha rectificat però ha confirmat que els hi restaran un 40% de finançament. I on van a parar aquests diners? Doncs, vergonyosament, aquí en teniu alguna mostra:

"Los directivos de las cajas de ahorros que han necesitado dinero público -que sale de los impuestos de los ciudadanos- cobraron en 2011 salarios que fueron de los 456.000 euros a los 2,3 millones de euros anuales."

Ho publica el diari 20minutos fa 10 hores. (20minutos sous directius )

I parlant de diaris, el diari Público està en ruïna mentre que a l'Església es financen 13.266.216,12 euros mensuals. Però... no es retallava per tot? Un sistema econòmic que no ens du a bon port i mesures que no queden gaire clares. Falla la comunicació, als ciutadans no els hi arriba la informació clara del que està passant. I de moment, el president Mariano Rajoy no compareix davant els mitjans de comunicació, encara que una part del seu programa electoral i les seves promeses hagin donat un gir.

I aquí a la residència, estudiants ocupats i preocupats, pel futur i per quin món ens toca moure.

No hay comentarios:

Publicar un comentario