martes, 11 de octubre de 2011

Cap d'informàtica

Juan Fran Muñoz Martin, mallorquí resident del Col·legi Major i estudiant de Enginyeria de Telecomunicació, ens va explicar el passat dissabte la seva principal tasca en el .CM.U Ramon Llull. Ell ja porta dos anys a la residència i un mes exercint de cap de la comissió d'informàtica (cal informar que a la residència hi ha distintes comissions com la de festes, la de cultura, la de menjador, la de biblioteca...). La seva principal feina és el manteniment i el funcionament de la pàgina oficial dels Col·legis Majors Penyafort-Ramon Llull (www.penyafort.ub.es), al igual que és l'encarregat de la xarxa d'Internet compartida de la residència, la qual comporta alguns incidents.

Per posar en antecedents, el gran problema de l'Internet a la residència gira entorn del wi-fi. És a dir, l'any passat existia una limitació de 500MB diaris, ampliables els caps de setmanes. Si es sobrepassava aquest límit, tenies fins a tres oportunitats per a que no te'l llevassin definitivament. El problema estava en que el simple fet de mirar una pel·lícula podia sobrepassar el límit. I avui en dia no domés es mira una pel·lícula... La gent es comunica per MSN, Skype, xats i altres plataformes. Es descarreguen apunts i documents, imatges, fotografies, música... I no estic parlant de moments d'oci, doncs certes carreres necessiten utilitzar totes les eines anomenades. En resum, era un límit massa reduït per a poder treballar en segons quins moments.


Aquest any la situació ha canviat. L'actual cap d'informàtica, Juan Fran Muñoz, va parlar amb direcció a través d'un encarregat de manteniment per poder comprar aparells distints i fer més sostenible el funcionament del wi-fi, remei que ara per ara encara funciona. De totes maneres, el cap d'informàtica ha declarat que si s'ha d'imposar un límit intentarà que sigui molt més ampli que el de l'any passat.

Altres problemàtiques que poden sorgir puntualment són la caiguda de l'Internet o la infiltració de gent externa dels col·legis a les dades personals de cada resident, canviant noms o fotografies. Això va passar recentment al Col·legi Major Penyafort, on va haver d'acudir Juan Fran per arreglar-ho i canviar la codificació de la pàgina web, ara ja restablerta. 

I fins aquí l'explicació del funcionament d'una de les nombroses comissions que fan feina cada dia al C.M.U Ramon Llull.

No hay comentarios:

Publicar un comentario