jueves, 6 de octubre de 2011

Conferència "Cap a un canvi del model social i econòmic. Del materialisme al postmaterialisme."

Jordi Pigem, doctor en Filosofia, va assistir el passat 4 d'octubre a la sala del projector del C.M.U Ramon Llull per exposar el canvi de visió del món que ell creu que és necessari per superar la crisi econòmica actual. La conferència començava a les 22:00h a la capella.

El senyor Pigem és escriptor i els temes principals que aborda són la filosofia, la ciència, la sociologia i l'economia. Sovint el conviden a participar e impartir diverses conferències a centres universitaris; així com també és col·laborador de mitjans de comunicació com La Vanguardia, Agenda Viva i Namaste.

.
Jordi Pigem
El tema de la nit va ser molt interessant, segons han declarat diversos residents. Pigem va explicar que la societat necessitava canviar en un parell d'anys, ja que el petroli en breus s'esgotaria i l'economia, en conseqüència, cauria en picat. Per a recolzar l'idea de deixar de banda el materialisme, va explicar el cas d'un estudi que es va realitzar al 2009 per esbrinar quins són els països més felices del món. L'"Índex del Planeta Feliç", promogut per la New Economics Fundation, va situar en els 5 primers llocs a Costa Rica, República Dominicana, Jamaica, Guatemala i Vietnam. Espanya està situada al lloc 76.

Per acabar la conferència, va insistir en encaminar la política i l'economia cap a una situació més sostenible i aproximar-se a les persones per millorar el seu estat.

Aquí teniu un vídeo on promou el seu nou llibre Buena Crisis, hacia un mundo postmaterialista i on es reflecteix la temàtica de la conferència

Entrevista de RTVE a Jordi Pigem













Fonts: Pau Sebastià i Catalina Serra

No hay comentarios:

Publicar un comentario